tisdag 31 januari 2012

S måste ta sitt ansvar

Socialdemokraterna försöker i debattartikel efter debattartikel måla upp Alliansregeringen som de som skapade barnfattigdomen. Det är retorik på högsta nivå men jag undrar vilka som går på det. Ewa-Leena Johanson, S i Ljusnarsberg, skrev igår en NA-krönika i ämnet och avslutar med den enkla slutsatsen att om vi avstår det femte jobbskatteavdraget så avskaffas barnfattigdomen. Så enkelt är det inte!

Att det finns fattiga barn i vårt land är beklämmande och det är av största vikt att vi agerar och inte passivt låter saken bero. För mig handlar det också om att i viss mån jobba långsiktigt med att skapa förutsättningar för varje barn och varje människa i vårt land att lyckas. Vi ska ha en skola som ger varje elev möjlighet att lyckas och det gäller att skapa förutsättningar för företag att verka. Det gäller också att ha ordning på ekonomin i stat och kommun så att panikåtgärder i form av nedskärningar i vård, skola och omsorg undviks.

Sverige har en gynnsam situation när det gäller statens ekonomi. Vi är långt ifrån kriserna i Europa och till stor del har vi Alliansregeringens arbete att tacka för detta. Detta är viktigt för att kunna hålla ihop välfärdssystemet.

Socialdemokraternas politik har bidragit till ökade klyftor. Se bara vad de har gjort med den svenska skolan. Att gå från kunskap till flum gynnar klyftor. De byggde de stora bostadsområdena vilka säkrat segregationen i många städer däribland Örebro. Se vad de historiskt har gjort med våra företag - Löntagarfonder som urholkat och en misstro mot företagsamhet och att släppa in alternativ inom vård och skola. Till viss del har de släppt på sina gamla ståndpunkter men det de gjort innebär att de har ett stort ansvar för klyftorna i vårt samhälle.

Just nu hotar socialdemokraternas politik att göra 20 000 människor arbetslösa. De vill dubbla arbetsgivaravgifterna för unga vilket kommer leda till att färre vill anställa ungdomar. Vid årsskiftet sänkte Alliansen restaurangmomsen. Nu vill S höja den igen vilket slår hårt mot en bransch där många unga får jobb. Dessutom vill de försämra ROT- och RUT-avdragen. Sammantaget innebär det att fler än 20 000 jobb hotas vilket riskerar att bidra till barnfattigdom.

S kommer gärna med enkla förklaringar och stora ord som de tror att människor ska gå på. Jag är övertygad om att Svenskarna är klokare än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar