onsdag 18 januari 2012

KD fegade ur!

Idag hade KD-ledamoten Fahlström chansen att visa att han menat allvar med sina utspel om att han vill behålla WUC. Men inte, han röstade tillsammans med S emot mitt förslag om att avbryta utredningen om flytt av gymnasieprogram från WUC!

Jag är förvånad för jag trodde faktiskt att han menade vad han sagt i all lokal media de senaste dagarna. Hur han ska ta sig ur detta är en fråga. De lärare och elever som närvarade på nämndens möte var minst sagt förundrade över hans agerande.

Hela historien är ett svek. Ett svek mot Örebro bästa skola, ett svek mot väljarna och ett svek mot de elever som nu hoppats på att deras skola skulle räddas. WUC har bra lokaler, en spännande pedagogik och engagerade elever, trots det väljer socialdemokraterna, med stöd av kristdemokraterna och centern att stänga skolan.

Ett ja till mitt ledamotsintitiativ skulle ha stoppat nedläggningen och istället initierat en ny, större lokalöversyn för att komma åt överytorna. Nu bär kristdemokraterna, tillsammans med socialdemokraterna ansvar för att det inte blir så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar