torsdag 31 mars 2011

Besked om skolan

Idag gav Koalitionen besked om förskola och skola i Örebro. Vi bygger 1100 nya förskolplatser, bygger en ny skola i Lundby på samma plats där Lundbyskolan ligger idag, vi säger nej till att bussa in högstadieelever till centrala Örebro och vi bygger nya lokaler på Karolinska skolan,

Jag säger äntligen till dessa besked – För mig är det viktigt att ge besked för att skapa tydlighet vad vi kommer att prioritera om vi får förtroendet i omvalet.

Vi måste skapa lugn bland föräldrar som är i behov av förskoleplatser, de ska vara trygga med att vi bygger ut tillräckligt så att alla barn får en plats. Det är viktigt att det finns plats till alla barn och det är viktigt att det bedrivs en bra verksamhet med god pedagogisk kvalité.

Beskedet om en ny skola i Lundby känns bra. Vi hoppas att föräldrar och barn i Lundby delar vår syn att det är viktigt även fortsatt ha nära till skolan och att det blir bra och ändamålsenliga lokaler.

Vi anser också att det är viktigt med bra skolor i våra bostadsområden. Alla barn har rätt till en bra skola, där förväntningarna är höga och där lokalerna är bra. Vi vill därför göra satsningar på Mikaelskolan, Vivallaskolan och Mellringeskolan.

Vi satsar på en renovering och utbyggnad av Karolinska skolan. Vi fullföljer fattade beslut där Rudbecksskolan utryms enligt plan och skapar en bra skola med moderna lokaler på Karro. Detta innebär förutom renovering att vi bygger nya lokaler och skapar en bra arbetsmiljö för elever och lärare.

Andra bloggare: Staffan Werme, Kent Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar