söndag 27 mars 2011

S fortsätter svartmålningen

I dagens NA fortsätter Lena Baastad (S) i en artikel på åsiktssidan att påstå att Koalitionen ska sänka skatten i Örebro. Vi har vid flera tillfällen den gångna veckan gett besked om motsatsen!

Koalitionens besked till Örebroarna är att vi behåller nuvarande kommunalskattenivå under denna mandatperiod.

Vi vill satsa på välfärden nu när Örebro kommun har förmåga att göra det efter en god ekonomi under de senaste åren. Vi vill bygga ut förskolan så att antalet platser motsvarar efterfrågan, detta till skillnad från S som lovar 1000 förskoleplatser när alla som är insatta i frågan vet att behovet är betydligt större!

Vi vill ha en fortsatt satsning på kunskap och måluppfyllelse i skolan. Vi vill fortsätta att utveckla valfriheten för våra äldre och en värdig vård med hög kvalité för alla som är i behov av kommunal omsorg.

Vi gör också satsningar på klimat, trygghet och tillgängighet i våra förslag. För oss i Koalitionen är det viktigt att fortsätta klimatarbetet, vi vill skapa trygghet för alla i vår stad och vi vill tillsammans med frivilliga göra mer för att Örebro ska bli en stad tillgänglig för alla oavsett bakgrund och förmåga.

För en fortsatt satsning på välfärden krävs, förutom än en bra kommunal ekonomi, fler jobb i Örebro.

Ett företagsvänlig klimat, ett bra bemötande och förståelse för företagens behov är viktigt för att fler jobb ska bli möjliga i Örebro. Vi kan också göra mer för att nyttja den kompetens och drivkraft det är att vi har ett Universitet och ett stort sjukhus. Jag tror på samverkan mellan olika aktörer och jag tror att Örebro kommun måste ta sin del av ansvaret för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar