onsdag 2 mars 2011

Karolinska skolan

Ett nyhetsinslag på Radio Örebro berättar om trång matsal på Karolinska skolan och Thomas Esbjörnsson (S) får svara på frågan om vad som görs. Esbjörnsson är inte fullt informerad och det är konstigt att han inte hänvisar till sina kollegor i Gymnasienämnden. Det är också konstigt att journalisten inte går vidare efter bättre svar…

Till gymnasienämndens möte i mars finns förslag om hur lokalerna på Örebros gymnasieskolor ska anpassas till alla de förändringar som sker i höst. I förslaget ingår en utvidgning av matsalen på Karro samt renovering av vissa lokaler på skolan. Moderaterna ställer sig bakom förslagen och skulle bli mycket förvånad om de inte går igenom.

För oss är det viktigt att förändringarna av Karro/Rudbeck som beslutats om under förra mandatperioden följs upp med renovering och lokalanpassningar så att alla elever får plats och att arbetsmiljön blir bra.

För mig är det väsentligt att få ihop Karro/Rudbeck till en skolenhet så fort som möjligt. Det är viktigt att besked kommer och att både elever och personal får reda på vad som ska gälla framöver. Lokaler finns i närheten av Karro som kan nyttjas tills ett långsiktigt beslut tas om utbyggnad av skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar