torsdag 9 juni 2011

Marknadsafton i Örebro

Idag är det marknadsafton i Örebro och det hela har varit igång sedan i morse. Det är fullt av marknadsstånd på Stortorget, jippon med musik mm och affärer som har extraerbjudanden.
Fullt med folk är det också, de trotsar regnet och tar del av allt som händer.

Det är bra att ha arrangemang som marknadsafton som tradition. Det livar upp staden, gör att många utifrån tar sig till Örebro och det lyfter handeln i centrum. Det är också viktigt för alla småföretagare som lever på att åka runt på marknader. Det finns massor av människor som får sin försörjning genom att sälja sockervadd, ballonger, kläder och andra prylar.

Det är just dessa och andra småföretagare som har så stor betydelse för Sverige. De får hjulen att rulla, de sliter och släpar för många gånger små förtjänster och om de lyckas anställa bara ytterligare en person så betyder det ofantligt mycket för helheten på arbetsmarknaden. För mig är småföretagarna riktiga hjältar som jag vill ge en stor eloge.

För mig är det viktigt att vi har ett levande centrum med affärer, restauranger och kultur. På lördag drar Open art igång igen och jag ser verkligen fram emot att kaninen som de håller på med på Stortorget ska bli klar.

Örebro är en vacker stad och det är viktigt att vi har ett levande centrum och möjliggör för näringslivet att verka där. Det ska vara enkelt att ha restaurang, att öppna en ny butik och att få svar på de frågor man som företagare har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar