onsdag 8 juni 2011

Rudbecksskolan

I ett pressmeddelande ger nu den nya majoriteten i Örebro besked om Rudbecksskolan. KD och C gör en kovändning och är nu beredda att ompröva beslutet om nedläggning av skolan!

Att sitta i majoritet kostar - Bondesson får nu krypa till korset för sitt beslut att styra med S!

Vad kalaset kommer att kosta Örebroarna vet vi inte än. Det enda vi med säkerhet vet är att lokalerna på Rudbecksskolan inte behövs för att bedriva kommunal gymnasieverksamhet.

De som får betala med pengar är vi skattebetalare. De som får betala med förlorad undervisningstid är eleverna. Det finns nämligen bara en påse med pengar och väljer man då att ha för mycket lokaler så får man dra in på annat…

Det har under en lång tid rådigt mer eller mindre kaos i lärarkåren på Rudbeck och Karro vilket jag anser att socialdemokraterna genom sitt vallöfte är skyldiga till. Lärarna på Rudbeck har bedrivit en extrem kampanj för att behålla sin skola och frågan är om de kommer att bli nöjda efter att allt till slut blir klart.

S gjorde Rudbecksskolan till en valfråga utan att beskriva några som helst konsekvenser. Jag anser att det är oansvarligt. Att C och framför allt KD inte krävde att det fattade beslutet angående skolan skulle fullföljas är obegripligt. Pengarna rullar och den nya majoriteten har bara varit igång i drygt ett dygn!

Andra bloggare: Lotta Olsson, Kent Persson

3 kommentarer:

  1. Nej Maria, du är ute och cyklar. Det finns för mycket lokaler i kommunen i förhållande till antal elever. Att det just skulle vara Rudbecks lokaler som är överflödiga, finns det inget som talar för, förutom den mycket undermåliga utredning som bla. du och Lennart beställde för några år sedan. En oberoende utredning, kommer förhoppningsvis att visa vilka lokaler som inte bör användas. Att föreslå att lägga ner Rudbeck och sedan bygga en ny skola, det är att vara oansvarig med medborgarnas pengar. Och avslutningsvis, folket har aldrig fel. Ditt partis politik, eller snarare de lokala allianspartiernas lokala politik och politiker håller inte. Läxan för er från folket är, gör om, gör rätt!

    SvaraRadera
  2. En annan rabiat lärare undrar vad du menar när du skriver att lärarna på Rudbecksskolan bedrivit en extrem kampanj? Argumenten från lärarhåll har hela tiden varit ytterst sakliga, välgrundade och hållbara. Att koalitionen inte velat möta dessa argument framstår i tydlig dager, när man läser ett antal bloggar från dina koalitionsbröder.Ni har helt enkelt inte haft några sakliga, välgrundade och hållbara argument. Ni har tagit det mesta från luften och blandat ihop med egna upprörda känslor.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med om att folket alltid har rätt. Jag har personligen inget ansvar i beslutet att lägga ner Rudbecksskolan då jag endast varit aktiv i Örebro sedan årsskiftet. Dock anser jag att varje beslut ska vara väl underbyggt och att S bör presentera vad konsekvensen blir om lokalerna ska behållas. Vem ska betala? Vilken annan skola ska läggas ner?

    SvaraRadera