fredag 17 juni 2011

Örebrocuppen

Idag börjar Örebrocuppen i Örebro och massor av unga fotbollsspelare har strömmat till staden. Jag stötte på ett helt gäng skånska pojkar på Stortorget igår och såg hur Gumaeliusskolan fylldes av ungdomar. Arrangemanget är bra på många sätt.

För det första är det bra för ungdomarna som deltar. De får ha en kul helg med fotboll och gemenskap, de träffar massor av nya människor, lär sig att vara hemifrån och ser en fantastisk stad! Jag är dock mest upptagen av hälsoaspekten i det hela. Det är bra att barn rör på sig, det är bra för kropp och själ och gör att förutsättningen för att fortsätta med rörelse senare i livet ökar. Idrotten fostrar och man lär sig massor av att delta i föreningsliv.

Det är bra för arrangörerna, Örebroalliansen för ungdomsfotboll, som får intäkter till sina föreningar och ett bra tillfälle för sina sponsorer att synas.

Det är också bra för Örebro. Vi får hit massor av människor som ser och upplever vår stad. Förhoppningsvis kommer de tillbaka till oss igen. Det finns massor av småföretagare som får inkomster denna helg då alla som kommer ska äta och säkert även handla i våra affärer.

Vi Örebroare kan njuta av att staden fylls av ungdomar och vi kan se massor av unga tallanger spela fotboll runt om på våra idrottsplatser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar