tisdag 7 juni 2011

Styret klart i Örebro

Styret i Örebro är nu klart - det är med KD och C som S fått ihop sin majoritet. Vi andra är minst sagt skeptiska till det hela. I Koalitionen känner vi oss svikna och konstaterar att det för KD och C var viktigare att får styra än att hålla ihop ett samarbete och en politik! V verkar vara hederligt förbannade över att S har slängt ut dem!

Efter dagens presskonferens är vi många som undrar vad det hela får för konsekvens för Örebro. Vilken politik ska de driva? Vad får S betala och kommer verkligen KD och C ha något att säga till om? Risken är att det hela är förhastat och att det blir pannkaka av alltihop!

Jag har idag träffat personer från både S, C och KD vilka verkar skeptiska och förundrade över konstellationen. Man kan i sitt stilla sinne fråga hur förankrat det hela är…

För oss moderater har det stått klart sedan valnatten att vi hamnat i opposition. Det är för oss viktigt att inför våra väljare bevisa att den politik vi gått till val på är det vi står upp för även efter valet. Vi har integritet så för oss är detta enkelt. Att svika sina väljare som KD och C nu har gjort är inget alternativ för moderaterna i Örebro. Vi för hellre en aktiv oppositionspolitik.

Moderaterna i Örebro startar nu ett gediget förnyelsearbete. Vi kommer på område efter område arbeta igenom den lokala moderata politiken. Vi ska lyssna på alla som vill delge oss sina synpunkter och vi ska lyssna på medarbetarna inom vård, skola och omsorg. Vi ska omvärdera och förankra en politik som inför valet 2014 kommer att utgöra ett tydligt alternativ till socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar