onsdag 29 februari 2012

Beslut om WUC

Igår föll den avgörande domen mot Wadköpings utbildningscentrum – Trist efter alla försök från oss och framför allt från elever och personal…

Vi är eniga i majoritetens beskrivning av att antalet elever som söker till våra gymnasieskolor går ner och att vi i denna situation måste minska våra lokaler. Vi är angelägna om att anpassa lokalytan till antalet elever så att våra resurser i största möjliga mån kan läggas på kunskap för våra gymnasieelever.

Det förslag som majoriteten vill ta beslut om anser vi är illa underbyggt då hela utredningen utgått från att man ensidigt pekat ut en skola som ska läggas ner. Vi anser att underlaget till ett beslut måste kompletteras med en utredning som belyser alla lokaler och som ger en konsekvensbeskrivning av olika alternativ. Dessutom anser vi att ärendet är av större vikt och därför ska avgöras offentlighet och i öppenhet i Kommunfullmäktige.

Det som är så märkligt i denna historia är att det är den bästa skolan man lägger ner. Kommunen har så många skollokaler med så stora renoveringsbehov och så lämnar man de bästa lokalerna! Dessutom är WUC den gymnasieskola som sköter sin ekonomi, har bäst resultat och är populär bland eleverna. Ja det är obegripligt.

Jag har pratat med uppgivna lärare och elever efter detta beslut - ingen förstår och alla är arga.

Imorgon fortsätter besluten, denna gång är det Gymnasienämnden som ska fördela ut programmen på andra skolor. Frågorna är många jag hoppas att vi får några vettiga svar….


Media: Radio Örebro, NA, Tvärsnytt
Bloggar: Kent Persson, Fredrik Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar