söndag 5 februari 2012

S ljuger!

I rapporteringen i NA efter fredagens beslut i Gymnasienämnden om att avbryta planering och flytt av gymnasieprogram signalerar majoriteten att de står fast vid sin åsikt om att WUC ska läggas ner. Splittringen i fredags återspeglar ingen splittring i majoriteten och nu lyfts frågan till nästa nivå.

Idag påstår Lena Baastad i NA att vi moderater inte vill göra något åt Gymnasienämndens underskott. Är citatet rätt ljuger hon! Jag säger tvärt om att det är vi som vid flera tillfällen påtalat att något borde göras! Dessutom föreslog jag i mitt ledamotsinitiativ i fredags att en ordentlig utredning skulle startas, vilket majoriteten röstade emot.

Det är S som har väntat i sju månader på att agera i lokalfråga. När de sedan agerar gör de det på ett sätt som är ett hån mot demokratin! Utan utredning, utan dialog och utan annan förklaring än att de gjort en bedömning bestämmer majoriteten att lägga ner en skola!

Det är S som suttit still utan att reagera på underskotten som förvaltningen signalerade redan i maj 2011. Vi har i nämnd och i Kommunfullmäktige ställt frågor hur de tänker om underskotten. Lugnt och fint har de suttit kvar i sin båt i väntan på den storm som i slutet av 2011 blåste upp till orkan!

Nej, ansvaret i denna fråga har S – De orkar inte agera i viktiga frågor. S har från dag ett gjort fel. När de beslutade att behålla Rudbecksskolan i maj/juni 2011 skulle de ha tillsatt en utredning. Att vänta till november/december innan man inser problemen duger inte!

Resultatet är ett totalt svek mot elever, föräldrar och personal på den gymnasieskola i Örebro som gör bäst ifrån sig beträffande ekonomi och elevers resultat. Med full kraft har elever, lärare och vi i oppositionen reagerat och agerat. Att detta överraskar och förargar majoriteten är för mig en gåta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar