måndag 13 februari 2012

WUC offras!

Så kom det då, förslaget om nedläggning av Wadköpings Utbildningscentrum. Det finns en utredning på dryga 30 sidor men den är helt utan annan inriktning än att just WUC ska lämnas.

Att prata med S om detta är lika givande som att prata med en vägg. De har bestämt sig och att göra en utredning som ger en helhetsbild med konsekvensbeskrivning av fler alternativ är inte intressant för den politiska majoriteten i Örebro. Det är ett svek mot elever, lärare och alla de Örebroare som tror på demokratiska processer.

Efter beslutet om att avbryta planering och flytt av gymnasieprogram, som vi i oppositionen fick igenom i Gymnasienämnden, har förvaltningen ändå jobbat på med sin utredning. Det har de tydligen kunnat göra eftersom ordföranden i programnämnden gett dem uppdraget. Jag tycker det är ett smått tveksamt sätt att hantera fattade beslut… De är listiga våra socialdemokrater, lyfter upp ärendena till nästa nivå och fortsätt som inget har hänt!

Utredningen ger fortfarande inte svar på frågan varför socialdemokraterna så gärna vill lägga ner Örebros bästa skola. De underlag Socialdemokraterna visat är vinklade för att dels ställa WUC mot Rudbeck och siffrorna ger ingen klar beskrivning över ett ekonomiskt försvarbart beslut.

Bevisligen finns det en hel del kristdemokrater och säkert även centerpartister som vill något annat, men att de har reducerats till stödpartier. I socialdemokraternas Örebro räcker det som skola inte att sköta sitt uppdrag, sin ekonomi och vara populär bland eleverna – skolan riskerar ändå att bli nedlagd!

Media: Tvärsnytt, Radio Örebro, NA

2 kommentarer:

 1. John Johansson (S)14 februari 2012 22:33

  I en tidigare blogg skrev du så här:

  ‎"Örebros bästa skola är räddad... Wadköping har bra lokaler, en spännande pedagogik och engagerade elever, och det är därför bra att skolan ska vara kvar".

  Vad saknade Karlslundsskolan? Varbergaskolan? Vasaskolan? Öknaskolan? Skolor som ni lade ner. Kan du svara på det vore jag tacksam.

  SvaraRadera
 2. John, det är svårt för mig att svara på hur det gick till då eftersom jag inte var med. I frågan om WUC har ni i majoriteten ännu inte svarat på varför just den skolan ska läggas ner. Varför lägger ni ner den skolan som har bäst lokaler, bäst ekonomi, nytänk och unik mix av program? Svara på det, du som är en av de som är ansvariga för nedläggningen.

  SvaraRadera