tisdag 26 augusti 2014

(M)ed ansvar för Örebro

Idag skriver huvudmotståndarna i Örebropolitiken, AndersÅhrlin (M) och Lena Baastad (S), var sin debattartikel i NA. Konkreta förslag för vad Nya Moderaterna vill med Örebro från Åhrlin medan Baastad mest skriver om det som redan gjorts och finns samt nya förslag som bygger på rikspolitik.

Det är intressant att de fåtal nya förslag som S i Örebro kommer med villkoras med en S-märkt regering i Rosenbad. Inget genuint ansvar tas för Örebro!

På skolans område är detta uppenbart. De förslag som Nya Moderaterna i Örebro har lagt med färre barn per grupp i förskolan, mindre klasser i skolan, att alla elever ska nå målen och tidiga insatser, tas nu upp som egna förslag. VARFÖR har man under tre år sagt nej till detta? VARFÖR har S-styret i Örebro i tre år sparat på skolan?

Totalt 40 miljoner har skrutits bort från Örebros skolor. När jag pratar med personalen i skolan säger de att resurserna till elever med särskilda behov inte räcker. Detta är en medveten prioritering som Socialdemokraterna i Örebro har gjort sedan omvalet 2011.

I tre år har målet varit att endast 80% av eleverna ska klara skolans mål. Vad Örebros Socialdemokrater vill med de 20% som de anser inte ska klara skolans mål har vi under tre år inte fått något svar på….

Vi Moderater inser att lokala val vinns med lokalt ansvarstagande och lokal politik. Vår ambition är att svara på de frågor om de problem som Örebroarna ser. Vi pratar med Örebroarna och omvärderar kontinuerligt vår politik så att den svarar upp mot de utmaningar som Örebro har.

En röst på Nya Moderaterna i Örebro är, oavsett regering, en röst för en bättre skola, fler jobb och ett tryggt Örebro.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar