onsdag 20 augusti 2014

Otydliga sossar även i Örebro

Igår utfrågades Stefan Löfven i P1-morgon vilket flera dagstidningar idag kommenterar, DN, SvD, NT. Jag lyssnade och håller med om att svaren är luddiga, otydliga om han ens svarar... Det kan inte vara lätt att vara socialdemokrat med en sådan partiledare.

Det som skrämmer mig mest är att han kan få väljarnas förtroende att leda Sverige! Hur ska det bli? Vilka svar för Sveriges utmaningar kommer han att leverera i skarp läge? Och med vem ska han bilda regering? Inga besked ges. En av Löfvens fördelar sägs vara att han är en bra förhandlare – Ja, det lär ju behövas i samtalen med V och MP! 

Jag kan inte låta bli att dra paralleller till Socialdemokraterna i Örebro. De är rätt luddiga de också! De kan inom skolans område inte göra nått, trots att statsbidragen ökat. S i Örebro väljer istället att spara på skolan när kunskapsresultaten ser ut som de gör i Örebro!

S i Örebro har otydliga mål. 80% av eleverna ska klara skolans mål trots att Skollagen säger 100%. De sätter också målet att endast 80% av eleverna ska känna sig trygga i Örebros skolor. När vi påtalar otydligheten samt de felaktiga signalerna som dessa mål skickar till verksamheten, säger de att vi missförstår.

S i Örebro säger och skriver att antalet barn per avdelning i förskola ska minska men de avsätter inga pengar och de vägrar att planera för det.  De raljerar över våra förslag och säger att pengarna inte finns för att bygga förskolor så att vi kan minska antal barn per avdelning – samtidigt som de vill bygga en bar på Järntorget!

S i Örebro pratar om tidiga insatser men de lägger år efter år besparingar på skolan, 40 miljoner sedan omvalet, vilket leder till att resurserna inte finns ute på våra skolor!

Dessutom villkoras varje vallöfte från Socialdemokraterna i Örebro med en S-regering...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar