fredag 29 augusti 2014

Svensk skola behöver Alliansen

Jag anser att varje elev, under skoltid, ska få den hjälp de behöver för att nå sin fula potential. Idag debatterades möjligheten till Rut-avdrag för läxhjälp i P1 morgon. Jag håller med Tomas Tobé om att Rut även fortsättningsvis ska vara möjligt för läxhjälp. Men, jag är tydlig med att skolans uppdrag är att ge varje elev det varje elev behöver för att klara skolans mål.

Alliansregeringen har gjort massor av åtgärder för att föra tillbaka svensk skola till det kunskapsuppdrag som jag är övertygad om att varje svensk anser att skolan ska ha. Detta är bra och satsningarna måste få fortsätta. Jag är trygg i att en Alliansregering kommer att garantera detta men bekymrad över vad som skulle hända om S/V/MP ska rumstera i Rosenbad!

När man lyssnar på herrarna Bayland och Tobé så är de påtagligt överens om de stora satsningarna. Det är bl.a. mindre klasser och garanterad läxhjälp samt att Bayland inte verkar vilja riva upp Alliansens sjösatta reformer (vilka han tidigare så starkt har kritiserat).

Problemet med Socialdemokraterna är att reformerna de föreslår varken är finansierade eller förhandlade. Hur ska de ha råd med alla sina reformer när deras politik samtidigt innebär sänkta inkomsterna till staten då de prioriterar bidrag före jobb? Vad blir det kvar av deras förslag efter en förhandling med MP och V?

I veckan presenterade Alliansen sitt vallöfte om ytterligare tre miljarder till skolan under 2015 vilket tillsammans med vårens budgetproposition innebär dryga sex miljarder i permanent ökning till svensk skola. Detta är förhandlat, finansierat och klart.

Väljare som bryr sig om svensk skola bör kräva svar från Ibrahim Bayland om vad han verkligen kan lova i satsningar efter en eventuell valvinst. 

Gunnar Hökmarks blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar