fredag 11 februari 2011

Äntligen besked!

Efter månader av väntan har vi äntligen fått besked - Omval i Örebro om det är feststämning i korridoren! Teorier och spekulationer har nu ersatts av fakta om att allt inte gått rätt till – tråkigt men bra att demokratin segrar.

Jag anser att det är dags för valnämnden att ta sig en ordentlig funderare på hur allt har organiserats. Det är viktigt att de som jobbar i vallokalerna förstår hur viktigt deras arbete är men de måste också ges bra förutsättningar. Kritiken mot S är idag stor och de bör också fundera på hur de agerat och göra bättre nästa gång.

För egen del ser jag fram emot valrörelse – jag tycker att valrörelse är bland det roligaste med att jobba politiskt. Jag ser fram emot att dra igång kampanjen, att möta örebroarna och att få argumentera för varför de ska rösta på oss.

För mig är kvalité i skolan den stora valfrågan. Det finns mycket att göra för att öka fokus på måluppfyllelse och bättre resultat i skolan, för att göra skolan tryggare och för att förbättra ledarskapet i skolan. Men inget av detta är egentligen möjligt om vi inte fixa jobben. Det är människor i jobb som är garant för välfärden.

En stor del i att fixa jobben är att Örebro blir företagsvänligare. Vi måste få till en snabbare och bättre service mot företagen i kommunen och det ligger ett stort ansvar på kommunen att se till att relationen och tilltron mellan företag och kommunen stärks.

Nu är det helg men på måndag börjar valrörelsen på allvar.

Andra bloggare: Kent Persson, Lotta Olsson

Press: NA, SvD

1 kommentar:

  1. Omvalet i Västra Götaland är en lysande chans... http://www.hesperus.nu/?p=672

    SvaraRadera