onsdag 23 februari 2011

V och skolan

M och V har i NA diskuterat den nya gymnasieskolan. Jag skrev tillsammans med Oskar Öholm en replik på Mussie Ephrems angrepp på den nya gymnasieskolan som börjar gälla i höst. I måndags bemötte han oss och det är klassisk vänsterpolitik som beskrivs.

Ephrem hakar upp sig på högskolekompetensen och det är som vanligt viktigt för V att stöpa alla människor i samma form. Han hävdar med tvärsäkerhet att den nya gymnasieskolan kommer att leda till segregation och minskad social rörlighet i samhället. Vi menar att den skolpolitik som hans eget parti, tillsammans med S och MP, har fört har gett oss en skola där elevers kunskaper minskar. Detta gör nu Allianregeringen något åt.

Det är kunskap i fokus, en skola som ser varje elev och som har förmåga att utveckla varje elev efter elevens förutsättningar som reformeringen av den svenska skolan ska leda till.

Gymnasiereformen innebär en ökning av den yrkesteoretiska undervisningen på yrkesprogrammen medan de studieförberedande utbildningarna har ett fortsatt fokus på teoretiska ämnen. På så sätt blir utbildningen mer relevant och de utexaminerade eleverna kommer lättare att få jobb.

För mig är vänsterns flumskola det största sveket som gjorts mot svenska skolbarn. För mig är det viktigt att skolan är en garant för att allt är möjligt oavsett bakgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar