torsdag 1 april 2010

Fler sommarjobb i Kumla

Regeringen kom igår med besked om nya tänkta satsningar på barn och ungdomar vilket bör ge effekt för oss i Kumla.

Först var det högre flerbarnstillägg vilket är bra för småbarnsfamiljer med stor försörjningsbörda. Sedan var det två speciella satsningar på ungdomar som jag ser som mycket intressant för oss i Kumla som brottas med många sysslolösa unga människor.

Det ena som görs är en särskild sommarjobbsatsning för skolungdomar och avser sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Sommarjobb är ett sätt att ge unga människor möjlighet till tidig kontakt med arbetsmarknaden och det är bra att resurser tillförs till detta.

De 100 miljoner som regeringen satsar beräknas skapa ca 15000 sommarbobb på heltid och ska göra det möjligt för hel- eller deltidsanställningar som pågår i 2-8 veckor under juni-augusti. Målgruppen är ungdomar som slutar nian eller ettan/tvåan i gymnasiet.

Detta bör innebära att fler ungdomar i Kumla kan få sommarjobb i år vilket är bra för alla oss som bor i Kumla. Det gäller bara att kommunen och föreningarna nu drar sitt strå till stacken!

Den andra satsningen som görs är att mer pengar tillförs till sommarskola för elever mellan 14 och 19 år. Vi hade sommarskola i Kumla förra året och nu med nya pengar finns det möjlighet att utöka antalet platser. Detta är ett bra tillskott för oss i Kumla som ligger efter med vår måluppfyllelse. Elever får genom denna extra undervisning möjlighet att förbättra sina kunskaper. Det är bara att tacka och ta emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar