lördag 24 april 2010

Politiker ska välja sina ord

Socialdemokraterna i Kumla attackerar idag mig, och den övriga oppositionen i Kumla, på sitt sedvanliga sätt i en debattartikel i Nerikes Allehanda. Jag förstå att den artikel vi hade inne i tisdags skulle irritera dem men man kan alltid välja på vilket sätt man skriver sina svar.

Socialdemokraterna i Kumla uttrycker sig förskräckligt. De har ett ordval som är arrogant och otrevligt och jag undrar hur deras egna väljare upplever dessa artiklar. Kan man vara stolt över sina politiker när de skriver och även talar på detta sätt?

Ofta är stilen som socialdemokrater i Kumla har burdus och mer i anklagande, än i ton av samarbete. Detta gäller både mot oss som är politiska motståndare och tjänstemän. Socialdemokraterna har kommunen i ett järngrepp och för de som uttrycker en annan åsikt är det inte lätt. Det är många gånger en raljerande tongång som gör att stämningen blir olustig och som gör att människor tystnar.

Socialdemokraterna anklagar oss i oppositionen för att sitta tysta, inte komma med förslag och inte reservera oss. Jag anser tvärt om att vi kommer med förslag. Vår budget är full av förslag, vi lägger alternativ i nämnder och vi reserverar oss i förmån för dessa förslag.

Det är dock så att när en budget i kommunen har fastställts så är det den som gäller. Detta vet socialdemokraterna och när vi skriver förklaringar till varför vi röstar med i vissa förslag raljerar de över detta.

När vi tar över efter valet 2010 kommer mycket nytt att hända i Kumla. Vi kommer att jobba på ett helt annat sätt och öppna upp för inspel och förslag från kompetenta tjänstemän i vår kommun. Vi kommer ha andra mål, vi kommer att släppa in fler att bidra/konkurrera om det som finansieras via skattemedel. Vi kommer att lyssna på kumlaborna och vi kommer att fokusera på kommunens kärnverksamhet, vård, skola och omsorg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar