tisdag 13 april 2010

Monas "nya" mål

I helgen var Mona Sahlin i Kumla och pratade för länets samlade socialdemokrater.
Jag kan hålla med om mycket som Mona Sahlin sa i inledningen av sitt tal men det är av andra anledningar än Lennart Eriksson. Lennarts kommentar till Kumlanytts reporter var att partiledaren sa precis det som han själv ville ha sagt beträffande solidaritet och att alla ska med.

Mona menar att valet i höst är mer än ett val – det är ett vägval och att mycket står på spel. Jag håller med. För mig är en röd/grön regering ett mardrömsscenario – Höjda skatter, friår, högre arbetslöshet, statsfinanser åt skogen och en skola utan kunskap. För att inte tala om en regering som inte vet vad den vill, med inre strider och utan ansvarstagande.

Mona pratade om förändring eller fortsättning och menar att det räcker nu. Jag anser att det långt ifrån räcker! Vi måste ha minst fyra år till med en borgerlig regering för att få till ett bättre Sverige.

Idag skriver Mona Sahlin i DN om fyra nya mål som hon har kommit fram till efter en omvärdering av den socialdemokratiska politiken. Många har idag ifrågasatt det nya i förslagen och jag gör det också.

Fler jobb – Hur går det med höjda skatter?
Mer utbildning – Hur nytt är det? Skulle vara bra om Mona Sahlin samtidigt skrev något om kvalité i den svenska skolan.
Minskad barnfattigdom – Bra, vi håller alla med! Vad är nytt?
Minskat socialbidragsberoende – Ännu ett mål som vi alla har och vi trodde nog att S hade haft det länge.

Det är en lång artikel med självklara mål som fem månader före valet ännu inte är förankrade hos de partier som Mona Sahlin söker mandat att styra Sverige tillsammans med – Detta är anmärkningsvärt!

Andra bloggare: Elisabeth Svantesson, Kent Persson, Tokmoderaten, Mats Gerdau

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar