onsdag 21 april 2010

Önskas: Ny majoritet i Örebro läns landsting

En par bra saker har hänt inom Örebro läns landsting (ÖLL) under denna mandatperiod, tillgängligheten har blivit något bättre och möjlighet att välja vårdcentral har införts. Detta är dock förändringar som inte kan tillskrivas majoriteten i Örebro utan regeringen…

Regeringen har infört en lag som innebär att vi ska få välja vilken vårdcentral som vi vill tillhöra och efter mycket om och men går socialdemokraterna i ÖLL med på detta men med benämningen ”hälsoval” istället för vårdval!

Vad gäller tillgängligheten har regeringen satt in pengar till de landsting som förbättrar sig och detta har sporrat till skärpning hos ÖLL.

Båda dessa förändringar är bra för människor i vårt län men jag önskar mer - Jag vill ha en ny majoritet. Om detta skriver Kent Persson, tillsammans med de andra allianspartierna, på sin blogg.

Min vision är att vi, som Lotta Olsson skriver, måste vi satsa mer på folkhälsa. Ett förebyggande synsätt på alla nivåre inom vården vinner alla på. Vi måste sätta patienten, människan, i centrum för vården och inte systemen. Vi måste ge anställda i ÖLL större möjlighet att påverka sitt arbete.

Vi behöver jobba vidare med tillgängligheten och valfriheten. Det ska vara enkelt att komma i kontakt med vården och det ska självklart vara så att alla ska ha möjlighet att på ett enkelt sätt kunna välja till vem man ska gå till för att få vården.

Vi måste se till att vårdens olika delar samarbetar. Det gäller kommunen och landstinget men även olika delar inom sjukvården måste samarbeta med patientens bästa i fokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar