tisdag 10 maj 2011

Ett tryggt Örebro

Idag skriver NA på sin webb om var i centrala Örebro de flesta misshandelsfallen sker och de konstaterar att det är män som ligger värst till för att bli misshandlade. Det är ett stort bekymmer att män på väg hem från krogen blir misshandlade här krävs insatser som jag förstår av artikeln att polisen arbetar med.

För mig är det viktigt att öka tryggheten i Örebro. Det ska vara tryggt att gå över stan och genom våra parker på väg hem på nätterna. Vi i Koalitionen vill ha ordningsvakter som patrullerar och vi vill se över busstrafiken så att det blir tryggare att ta sig hem. Vi måste självklart arbeta med belysning och se till att promenadstråk och cykelvägar är trygga.

Trygghet är något som man upplever och den är olika för olika människor. För mig är det viktigt att ta reda på vad människor upplever som otryggt. Här vill vi i Koalitionen göra ett grundligt arbete och på ett strukturerat sätt låta människor i Örebro komma till tals i trygghetsfrågor. Vi vill identifiera människors uppfattning om var de otrygga platserna finns och sedan göra något åt detta.

Men vi måste också arbeta långsiktigt. Vi måste prata om hur vi beter oss mot varandra. Vad är OK och vad är ett beteende som vi inte accepterar. Här har vi alla ett ansvar att göra en insats för att skapa förståelse och ändra beteenden i vårt samhälle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar