lördag 21 maj 2011

Förnyelsen fortsätter

Idag har vi varit många moderater i länet som, trots fint försommarväder, spenderat dagen inomhus på förbundsstämma på City konferenscenter i Örebro. Vi har lyssnat på kloka ord från Infrastrukturministern och Försvarsministern och däremellan behandlat propositioner och motioner.

Stämningen var god och stundtals var debatten mycket livlig. Jag tycker alltid att det är lika kul att träffa moderata vänner från länet, höra hur alla har det, känna av att vi är många och att diskutera den moderata politiken.

Vi moderater startar nu valrörelsen inför 2014. Vi har idag bestämt om olika arbeten som ska genomföras för att ta fram den politik och de förslag som vi ska gå till val på om tre år. Främst ska en ny politik arbetas fram inom vård, skola och omsorg. Här har vi en hemläxa att göra för att vinna väljarnas förtroende.

Arbetet med framtagandet av det nya kommer att involvera många moderater runt om i länet. Erfarenheter från besök i verksamheter kommer att utgöra en grund i våra förslag. Vi kommer att föra samtal med människor som arbetar i välfärden och med dem som nyttjar välfärden.

Tanken med Nya Moderaterna är att vi ständigt ska förnya oss och nu är det välfärdens tur. För oss moderater är det viktigt att se samhällsproblemen och att kunna svara på människors frågor om hur vi vill lösa problemen.

Vi ska kunna svarar på frågor om hur skolan ska bli bättre i Örebro län. En skola med kunskapsfokus, som rustar eleverna för framtidens arbetsmarknad och som utjämnar livschanser. Vi ska också ha en politik för hur läraryrket ska locka fler.

Vi ska ta fram en ny politik för sjukvården i länet, som svarar på frågor om tillgänglighet, den demografiska utmaningen och hur effektiviteten i vården kan bli bättre. Vi måste öka valfriheten för människor i vårt län och vi måste ha förslag om hur vi kommer till rätta med ojämlikheter i vården.

Vi ska på ett bra sätt skapa förtroende för en moderat politik om hur omhändertagandet av våra äldre ska bli bättre. Allt fler blir allt äldre och det är viktigt att vi klarar av att ge våra äldre en bra och värdig ålderdom. Här finns mer att göra för att samarbetet mellan den vård som landstinget tillhandahåller och den omsorg som kommunen ska bli bättre.

Förnyelsen fortsätter och jag ser fram emot att varar med på resan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar