fredag 2 september 2011

Kompromissernas Örebro

Örebro kommun har sedan i somras en majoritet bestående av S, KD och C. Det är en brokig skara med vitt olika ståndpunkter i väsentliga frågor och vi är många som med intresse följer deras agerande. Politik går ju dock många gånger ut på att kompromissa och det är det som dessa tre partier nu måste praktisera.

Att Örebros majoritet kompromissar har de visat på i konkret handling dessa månader och det är inga dåliga svängningar som görs!

Först var det Rudbeckskolan - KD drev fram en nedläggning vilken de numera tar avstånd från. 7,8 miljoner beräknas det att kosta gymnasieförvaltningen att ha skolan kvar och inga pengar tillförs. För S är det en seger att få behålla skolan men ack så trist att ett besparingskrav är det första de får ta tag i! Internt var Gymnasienämndens ordförande, Dennis Begic (S) lovad att pengarna skulle komma från annat håll!

Det som är en ännu större sväng är den som S nu gör beträffande Vårdnadsbidraget. Om detta var det omröstning i Kommunfullmäktige i onsdags efter att MP och FP lagt ett förslag att omgående ta bort Vårdnadsbidraget i Örebro. Resultatet av omröstningen blev att Örebroarna får behålla Vårdnadsbidraget – en seger för majoriteten! Det måste bära emot att efter att ha varit så mycket emot helt plötsligt vara tvungen att rösta ja…

Andra bloggare: Lotta Olsson, Fredrik Lidby, Staffan Werme, Thomas Böhlmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar