onsdag 7 september 2011

Pengar och kvalité

Radio Örebro hårdbevakar för tillfället skolans område och idag är det två reportage som "kräver" en kommentar.

Först de extrapengar som nu går till skolan. Personalen gläds i reportaget åt mer pengar och vi får väl hoppas att de får behålla dessa slantar. Jag är tillsammans med bl.a FP skeptisk. Den ekonomiska situationen är osäker och att i det läget destinera nya pengar till verksamheten innebär en stor risk. Det är påtagligt att den ekonomiska ”kostym” som nu majoriteten tar på sig snabbt kommer att bli för stor. Konsekvensen av det blir besparingar.

Men S ser inga orosmoln. De hänvisar till ekonomer som de menar säger att allt är lugnt och glatt delas pengar ut till tacksamma förvaltningar. Jag tror att majoriteten tolkar våra kommunala ekonomer fel eller också klarar de inte av att ställa rätt frågor.

Att socialdemokraterna i Örebro inte tar till sig av den ekonomiska diskussion som pågår i alla medier just nu kommer att få konsekvenser för vår stad. Tyvärr är risken stor att det är de som behöver vår välfärd mest som kommer att drabbas hårdast.

Det andra reportaget handlar om stora hål i schemat och lektioner på Karro som inte blir av. Det är väl inte utan att man kan hålla med om elevernas kritik även om jag tycker att en intervju med ansvarig rektor hade varit på sin plats. Full fakta i detta har jag inte men det minsta man kan kräva är väl att ett meddelande går fram till eleverna om en lektion inte blir av.

Det är viktigt att all skolundervisning har kvalité. Att lärare leder lektionerna är för mig självklart och det är viktigt att eleverna får den lärartid de har rätt till. Alla skolor måste hänga med – idag är det konkurrens om varje elev och då måste alla förstå att det är totalen som eleverna bedömer. Man måste alltså passa sig för att få ett rykte att man har dåliga scheman och knapphändig information!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar