tisdag 27 september 2011

Ledarskap?

Vi har idag haft Kommunfullmäktige i Örebro och mötet innehöll många diskussioner som föll tillbaka på frågan om ledarskap. Det är inte lätt att vara en politisk ledare. Man måste klara av att ta debatten, svara på frågor och försvara sitt och partiets agerande. Viktigt för varje ledare är att ha uppbackning i form av stöd från partikollegor och tjänstemän samt goda råd från kloka och lojala personer.

För mig som kvinna och kollega med Kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad var det idag beklämmande att höra henne. När oppositionen ifrågasatte ledarskapet nedlåter hon sig till att upprepa vad som sagts och till och med lägga till att det enda som fattades var att oppositionen skyllde bristen i ledarskap på att hon är kvinna! Varför? Oppositionen ifrågasätter inte att det är en kvinna som styr! Varför nedvärdera sig själv på detta sätt? En ledare sätter sig över sådant resonemang!

Jag hoppas att agerandet är en tillfällig formsvacka för annars är Örebro illa ute! Det är dags för Lena Baastad att skärpa till sig!

Jag tror att många Örebroare är stolta över att vi har en kvinna i högsta politiska ledning. Men denna stolthet räcker inte för att ursäkta ett ledarskap som är osynligt, ineffektivt och illa förberett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar